torsdag 5. august 2010

Lyttet til skifertips

K har tilbrakt litt tid i hvilebrakka med snekkerne, og dette har nå båret frukter i form av et godt tips som vi tok til oss. Da vi kjøpte peisovnen vår, endte vi opp med et enkelt stål-underlag på 50X90. Mao et underlag som oppfyller kravene til et peisunderlag, men heller ikke gjør videre ut av seg.

Så snekkerne foreslo å legge fliser eller skifer på et litt større felt i stedet, både av estetiske årsake, men også for å kunne ha et ordentlig underlag å sette vedkurv på for eksempel.

Som sagt så gjort: vi vendte tilbake til peisbutikken - hvor vi også hadde kjøpt underlaget - og spurte om muligheten for å bytte det inn i noe annet, som skifer. Dette var i orden for dem, og vi endte faktisk opp med å betale kun 36 kroner i tillegg for elleve skiferplater (ca. 2 kvm) med underlagsplata i innbytte. Slett ingen dårlig handel! Og resultatet ser dere øverst i brødteksten, også fint at noe bryter opp litt i all eikeparketten.

Ellers går arbeidet stadig fremover, som seg hør og bør når huset skal være ferdig i løpet av et par-tre uker. I dag ble den siste panelen satt på, og parketten er også snart ferdiglagt. Under kan dere se hvordan loftstua ser ut med panel (nå er også parketten her ferdiglagt, men ikke rukket å ta bilder ennå) og hvor flott merbau-gulvet ser ut på soverommet vårt:




Det har gått litt tråere med malearbeidet, blant annet fordi vi prioriterte å gjøre noen innkjøp på lørdagen. Men vi har i alle fall fått malt toalettet i en frisk grønnfarge (Vårluft fra Jotuns Sensfarge-kart), som dere kan se bilde av under. I tillegg mangler vi bare ett strøk på kontoret.


Det er ikke så dumt å variere arbeidet litt heller, så innimellom kvistlakking, grunning, sandpapirpussing og maling fikk vi denne uken også montert litt baderomsmøbler. Det gikk ikke fullstendig problemfritt for seg, men fikk da satt sammen alle tre stammene til baderomsmøblementet til badet vårt i løpet av en kveld:


Til sist kan vi nevne at vi nå har fått pipa på utvendig. Det har jo liksom manglet noe, så godt å ha den på plass:-)

1 kommentar: