onsdag 2. juni 2010

2 måneder til huset er (planlagt) ferdig

Zara har etter hvert blitt vant til å gå opp og ned i byggetrappa, men setter ellers ikke veldig stor pris på våre stadige ekskursjoner bort i huset.

I hybeldelen er alle innervegger oppe, og veggene er ellers både isolert og plastet.


Til venstre på dette bildet er veggen til vårt soverom, mens badet skal være til høyre. Foran står pipeelementene klare til å settes sammen.



  Her kan veggene i andre etasjen ses fra det ene hjørnet av et av barne-/gjesterommene.

Veggene til barne-/gjesterommene sett fra det som skal bli loftstue.

Også veggene  til det lille toalettrommet i første etasje har kommet opp i løpet av dagen.

Som overskriften forteller, nærmer nå dagen for innflytting seg med stormskritt. I går, 1. juni, var det på dagen 2 måneder til kontraktfestet ferdigstillelse.

Som dere ser av bildene, så gjenstår det en god del før huset er beboelig. De siste ukene har blant annet vært preget av mange røde dager, litt ferie for snekkerne og det har dermed for oss vært smertelig liten fremgang.
Selv om vårt budsjett som nevnt tidligere er relativt stramt, og det dermed hadde vært kjærkomment å betale noen tusenlapper mindre, så er også lysten på å flytte ut av vårt nåværende krypinn og inn i et nytt hus såpass stor at vi krysser alle fingre og tær for at ting går etter planen.

Forrige gang vi meddelte noe på bloggen vår, nevnte vi at vi hadde en tankeprosess rundt 2. etasjen. Etter å lekt arkitekter noen dager kom vi frem til en romløsning vi kunne si oss fornøyd med. Blant annet endte vi med å ta tilbake bod nr 2 (man kan som kjent aldri få nok lagringsplass...) og laget barne-/gjesterom noe mindre enn i den opprinnelige planen. Men på 12 kvadrat skal det vel gå an å få boltret seg nok, skulle man tro. Også snekkeren godkjente løsningen vår, og brukte til og med skissen vår som arbeidstegning.

Og som bildene over viser, nå er så å si alt av innervegger, og mye av isolasjonen, på plass. Og dermed er det snart fritt frem for elektriker og rørlegger til å gjøre sitt med rør, trekkerør og hva det nå heter alt sammen.

Etter hvert som huset blir stadig mer ferdig, har vi også begynt å gjøre oss noen tanker rundt malejobben som står foran oss. Vi har jo planlagt å male absolutt alle flater i huset, og etter å ha begynt å lese noen maletips for panel, begynte jobben å se stadig mer uoverkommelig ut. Grunning, pussing og to strøk over alt er mye...

Dermed begynte vi å utforske mulighetene for å kjøpe noe panel som er ferdigmalt, og sånn det ser ut nå kommer vi til å ta all takpanel malt fra fabrikken. Ettersom spikerslagene kommer til å synes, og det er en fare for at kvistene kan komme til å bli synlige, blir det nok til at vi må ta ett strøk selv også i himlingene, men vi kan drøye til vinteren/våren før vi trenger å gå løs på dét arbeidet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar